Oslava železnice u příležitosti 175. výročí - 12.9.2020

Dovoluji si vás jménem Klubu přátel historie a přírody Úval a okolí oficiálně přizvat ke společné účasti na vzpomínkové Oslavě železnice u příležitosti 175. výročí od zahájení provozu na železnici Praha - Olomouc, která se uskuteční v sobotu 12. září 2020 na nádraží v Úvalech. Klub společně s Českými drahami, národním dopravcem domluvil příjezd a zastavení historického parního vlaku taženého parní lokomotivou Šlechtična na nádraží v Úvalech, který bychom rádi společně přivítali.

Mimo zdravice před příjezdem historického vlaku jsme za náš Klub přichystali na tento slavnostní den několik dílčích aktivit - jízdy na drezíně drážního inspektora z roku 1850 která obsluhovala úsek trati Praha - Český Brod, komentované vycházky k památkově chráněnému viaduktu Devět kanálů nebo rozhýbání modelové železnice o rozchodu 45 mm na náměstí Arnošta z Pardubic. 

Vzhledem k vládním opatřením a omezením, které zažil snad každý v naší republice, jsme se rozhodli za Klub namísto výstavy na téma 175. železnice vytvořit společný kalendář 175 let železnice v Úvalech a okolí, který bude zahrnovat dějiny i raritní snímky z našich vlakových zastávek v Klánovicích, Tuklatech, Rostoklatech a železniční stanici Úvaly, který vydáme v listopadu 2020. V případě vašeho zájmu o část nákladu kalendáře k vašemu prodeji, se můžete obrátit s objednávkou na emailovou adresu našeho Klubu: klubuvaly@seznam.cz

 

PřílohaVelikost
Image icon plakat_oslava_zeleznice_uvaly.jpg1.45 MB